AGD: lodówka z systemem pakowania próżniowego

Pół pieczeni, dwie sałatki, talerz wędlin i deska serów Jakże często nie wiemy, co zrobić z jedzeniem, jakie zostało po przyjęciu lub świątecznych szaleństwach kulinarnych. Jest na to rozwiązanie - marka Mastercook wprowadziła właśnie lodówkę LCV-920 NFX VAC z systemem pakowania próżniowego, które jest uznawane za jeden z najlepszych sposobów przechowywania żywności, zapewniający skuteczną ochronę przed niekorzystnym działaniem powietrza, wysychaniem i rozwojem bakterii.

Chłodziarko-zamrażarka LCV-920 NFX VAC marki Mastercook, jako jedyna na rynku, ma system pakowania próżniowego Vac Packer. Ta innowacyjna metoda pozwala znacznie dłużej (nawet do kilku miesięcy) przechowywać żywność - nie tylko w lodówce i zamrażarce, ale też w domowej spiżarni bądź w temperaturze pokojowej - w taki sposób, by nie traciła apetycznego wyglądu i naturalnego smaku. System, umieszczony w dodatkowej szufladzie, jest bardzo prosty w obsłudze. Produkt umieszczony w folii do pakowania próżniowego wkładamy do maszyny, która usuwa powietrze i szczelnie zamyka całość, hermetycznie zgrzewając woreczek. Pakowanie próżniowe to również dobry sposób na błyskawiczne marynowanie mięsa i ryb, przechowywanie płynnych produktów (np. sosów) oraz zapobieganie rozprzestrzenianiu się niepożądanych zapachów, wydzielanych przez żywność.

Lodówkę LCV-920 NFX VAC wyróżnia nowoczesna estetyka, podkreślona podświetlanym na niebiesko wyświetlaczem LCD, oraz bogate wyposażenie m.in.: system No Frost, Multi Fresh, energooszczędne oświetlenie LED, stelaż na wino oraz autodomykanie się drzwi i funkcja szybkiego chłodzenia napojów. Urządzenie jest oszczędne w eksploatacji, ma klasę energetyczną A+, a także funkcje ECO i Wakacje, pozwalające na redukcję zużycia energii w przypadku dłuższej nieobecności w domu bądź rzadkiego wykorzystywania zamrażarki.

Więcej o:
Copyright © Agora SA