DUKA: naczynia na domowe przetwory [CENY]

Konfitury, dżemy, marynaty, przeciery i kompoty. Lato to idealny moment, aby pomyśleć o uzupełnieniu naszych spiżarni. Zamknięte w słoikach specjały przypomną nam zimą o bogactwie smaków owoców i warzyw zbieranych latem. Sprawdzamy, jakie naczynia oferuje nam DUKA

Jak wiadomo, smażenie powideł ze śliwek lub przygotowanie konfitur z wiśni to nie lada wyzwanie. Podstawą jest dobre, równomiernie nagrzewające się i dobrze przewodzące ciepło naczynie. DUKA proponuje żeliwne garnki WAVE w dwóch pojemnościach - 3,4 l i 5,2 l. Musimy przyznać, że bardzo podoba nam się ich ciekawe wzornictwo. Nie dość, że pasują do każdej kuchni, to jeszcze śmiało można postawić je na stole. Są tak ładne, że nie trzeba przekładać przygotowanej potrawy do innego naczynia. Co ważne, garnki WAVE nadają się do stosowania na kuchenkach indukcyjnych, na płycie grzewczej i zwyczajnej kuchence gazowej.

Przygotowane własnoręcznie przetwory trzeba teraz przełożyć teraz do słoików. DUKA ma w swojej ofercie słoiki SNAV, wyposażone w hermetyczne pokrywki z gumką i metalowe zaciski. Dzięki połączeniu wieczka z naczyniem nigdy się nie zdekompletują i będziemy mogli używać ich przez klika następnych sezonów. Słoiki dostępne są w kilku wielkościach,  od bardzo małych, o pojemności 0,5 l - idealnych na dżemy, do dużych mieszczących 3 l, które można wykorzystać na marynowane pikle z dyni lub ogórków. Słoiki SNAV są bardzo proste. I dobrze! Domowe przetwory nie wymagają bogatej oprawy.

ZOBACZ ZDJĘCIA>>
Więcej o: