Projektując kuchnię powinniśmy zwrócić uwagę, że takie proste rozwiązanie to oszczędność miejsca, porządek i duża wygoda. Dlatego warto w naszej zabudowie wygospodarować ok. 25cm szerokości by zmieścimy tam właśnie taką wysuwaną szafkę z półkami. Będzie ona idealna do przechowywania słoików, puszek czy przypraw.
Jeżeli w naszej kuchni znajduje się miejsce na liczniki czy wodomierze tuż nad powierzchnią blatu, na etapie realizacji projektu możemy pokusić się o małą zmianę planu. Możemy stworzyć tu sprytny schowek na oliwę, olej czy sosy, których nie powinno trzymać się w lodówce. Warto też zwrócić uwagę na wysuwany blat - to zawsze dodatkowa powierzchnia do przygotowywania posiłków
Takiego rozwiązania nie trzeba zachwalać. Gąbki i przybory do mycia naczyń często giną w pełnym naczyń zlewie. Tu mamy je zawsze pod ręką!
Jeżeli myślimy o postawieniu stołu w naszej kuchni by zyskać dodatkową powierzchnię, warto pomyśleć o zabudowanej wyspie. Zyskamy powierzchnię do przygotowywania i przechowywania.
Genialny pomysł na przechowywanie kuchennych sprzętów. Tu wszystko ma swoje miejsce. Zapomnijmy o tradycyjnych półkach w szafce i pomyślmy o takim właśnie rozwiązaniu.
Dzięki takiemu rozwiązaniu nasze przyprawy będą zawsze pod ręką. A i utrzymanie porządku nie będzie już problemem.
Mała rzecz, a cieszy. Zwłaszcza, gdy przygotowujemy przyjęcie, a na naszym blacie nie ma już miejsca. Wtedy wysuwamy dodatkowy blat na kółkach i zyskujemy dodatkowa powierzchnię roboczą!
Zamiast tradycyjnych szafek z półkami - przesuwane moduły. Bardzo wygodne rozwiązanie by utrzymać porządek w produktach: wszystko mamy pod ręką i niczego nie musimy szukać.
Nie każdy lubi trzymać sprzęty kuchenne w widocznym miejscu. To rozwiązanie dla miłośników ładu i porządku.
Bardzo praktyczny schowek, który nie zajmuje dużo miejsca. Nareszcie nie trzeba wieszać ręczników i ściereczek do naczyń na rączce od piekarnika.