Zaprojektowanie wnętrz restauracji nie jest zadaniem prostym - aranżacja powinna być dopasowana do kuchni, jaką lokal będzie serwował - i ją podkreślać, ale dekoracje nie mogą przyćmić wrażeń smakowych. Przede wszystkim jednak zastosowane rozwiązania mają sprawić, że czas spędzony w restauracji będzie przyjemnością i skłoni gości do powrotu.
Otwarta przestrzeń została zaprojektowana w sposób spójny, bez podziału na strefy. Mamy jednak możliwość wyboru miejsca dostosowanego do naszych potrzeb w zależności od tego, czy jesteśmy sami, we dwoje, czy w większej grupie. Pojedyncze miejsca zlokalizowano przy oknach i przy barze, wieloosobowe natomiast w dalszej części lokalu, w formie wygodnych kanap.
Zastosowanie betonu na ścianach wprowadziło do wnętrz restauracji nieco industrialny klimat. Podkreślają go metalowe lampy, nowoczesne krzesła i hokery - wszystkie z miękkimi siedziskami dla podniesienia komfortu gości. Jedną ze ścian zdobi tematyczny mural, który jednoznacznie określa charakter kuchni serwowanej w lokalu. Ale najważniejszą ozdobą restauracji Łuski i Ości jest akwarium na całej długości baru.
Za stworzeniem tej niezwykłej instalacji stoi Konrad Szumilas, zajmujący się aquadesignem na co dzień. Akwaria w stylu japońskim są w Polsce coraz bardziej popularne - takie też jest akwarium w restauracji Łuski i Ości. Starannie dopracowane kompozycje z korzeni, kamieni i roślin mają za zadanie podkreślić orientalne pochodzenie serwowanych specjałów, ale również dostarczać wrażeń wzrokowych gościom siedzącym przy barze.