Noże kuchenne - narzędzia, które ułatwią ci wykonywanie wielu czynności podczas gotowania i przygotowywania potraw w twojej kuchni

Maja Stosio
30.01.2017 09:00
Odpowiedniej klasy nóż kuchenny jest przedmiotem, bez którego nie można obejść się podczas wykonywania nawet najprostszych prac, związanych z  przygotowywaniem posiłków.

Noże to jedno z najstarszych, jeśli nie najstarsze narzędzie towarzyszące człowiekowi od stuleci. Każdy miłośnik sztuki kulinarnej doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak przydatny jest nóż i jak potrafi on ułatwić nam wykonywanie wielu różnych czynności podczas przygotowywania potraw. Dla najbardziej wymagających proponujemy zestawy noży. Znajdziecie tu różne rodzaje tego typu narzędzi, odpowiednio skompletowane i ułożone w klasycznym, eleganckim pojemniku. Zestawy noży w drewnianych pojemnikach cechuje połączenie nowoczesnego designu i klasyki. Taki zestaw umieszczony na kuchennym blacie przyciąga wzrok i zachęca do użycia noży. W zestawach znajdziecie noże do mięsa, pieczywa, noże uniwersalne, do obierania itp. Taki zestaw może być również doskonałym prezentem.

Kolaż / fot. portform.pl / autor: brak informacji / mat. partnerówKolaż / fot. portform.pl / autor: brak informacji / mat. partnerów

Noże wielofunkcyjne posiadają wysokiej jakości ostrza do krojenia, wykonane z najwyższej jakości stali. Są one niezwykle ostre i precyzyjne, a technika produkcji gwarantuje ich długowieczność. Ich bezpieczne i wygodne użytkowanie umożliwiają ergonomicznie ukształtowane rękojeści. Przykładowo, nóż szefa kuchni doskonale sprawdza się podczas wykonywania wszelkich prac kuchennych. Posiada bardzo wygodną rękojeść oraz szerokie ostrze. Natomiast azjatycki nóż Santoku sprawdzi się podczas porcjowania mięsa, filetowania ryb oraz przy szatkowaniu warzyw.

Kolaż / fot. barokko.pl, portform.pl / autor: brak informacji / mat. partnerówKolaż / fot. barokko.pl, portform.pl / autor: brak informacji / mat. partnerów

W nowoczesnej kuchni nie może zabraknąć specjalistycznych noży. Idealny do krojenia pomidorów oraz owoców i warzyw o miękkiej i śliskiej skórce, jest nóż z ząbkowanym ostrzem. Natomiast do obierania, wykrawania i czyszczenia warzyw i owoców niezastąpiony jest mały, lekki i poręczny nożyk specjalnie do tego przystosowany. Idealne pokrojenie serów na małe party wydaje się niemożliwe bez zastosowania odpowiedniego noża do ich krojenia. Do precyzyjnego rozsmarowywania masła, margaryny lub pasztetów użyj wykonanych z wytrzymałego, przezroczystego tworzywa kuchennych szabli. To bezpieczne i stylowe narzędzie z pewnością pokochają również twoi domownicy. Zachwyci ono również twoich gości.

Kolaż / fot. portform.pl, cookstore.pl / autor: brak informacji / mat. partnerówKolaż / fot. portform.pl, cookstore.pl / autor: brak informacji / mat. partnerów

Więcej noży:

Więcej o: