Przedmioty i urządzenia do pieczenia ciast

Uwielbiasz wypieki? Mamy dla ciebie kilka propozycji, które ułatwią ci życie.

Miarka

Miarka jest niezbędna, by odmierzyć składniki potrzebne do pieczenia ciasta. W przepisach masz je podane raz według wagi, raz objętości, stąd często problem z ich odmierzeniem. Miarki kuchenne pomagają odmierzyć nie tylko płynne składniki, ale też sypkie. Mogą mieć formę różnej wielkości głębokich łyżeczek lub też formę naczynia z miarką.

Kolaż / fot. fabrykaform.pl / autor: brak informacji.Kolaż / fot. fabrykaform.pl / autor: brak informacji. Kolaż / fot. fabrykaform.pl / autor: brak informacji. Kolaż / fot. fabrykaform.pl / autor: brak informacji.

Mikser

Mikser to niezastąpione urządzenie do ubijania piany czy ucierania ciasta, jest także  tworzenia różnego rodzaju kremów. Jeśli bardzo często pieczesz ciasta, pomyśl o urządzeniu wielofunkcyjnym, które potrafi nawet ugnieść ciasto drożdżowe.

Takie urządzenia nie wymagają trzymania miksera w ręku. Dzięki temu możesz śmiało ubijać i ucierać np. kremy, a w trakcie tej czynności spokojnie dodawać kolejne składniki.

Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji.Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji. Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji. Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji.

Forma do ciast

Bez formy do ciasta nie powstanie żaden wypiek. Mają one bardzo różne kształty, od klasycznych okrągłych i prostokątnych, po formy w kształcie misiów, róż czy też domków. Są też specjalne formy do tart oraz formy na muffinki. Przy wyborze tortownicy zwróć uwagę, czy ma ona zdejmowane boki - to bardzo ułatwia wyjmowanie ciasta ze środka.

Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji.Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji. Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji. Kolaż / fot. mat. partnerów / autor: brak informacji.

Więcej akcesoriów do pieczenia ciast:

Więcej o:
Copyright © Agora SA