Białe AGD - wady i zalety

Karolina Mucha
06.11.2017 14:00
Moda na biel w kuchni nie przemija. Barwa ta daje poczucie elegancji, czystości i jest ponadczasowa. Najczęściej stosowana jest w stylu skandynawskim, prowansalskim oraz retro. Sprawdziliśmy wady i zalety białego sprzętu AGD.

Białe AGD - wady i zalety
Fot. Homebook

Biel w kuchni jest uniwersalna i daje ogromne pole do popisu podczas wyboru dodatków. Białe AGD doda lekkości i sprawi, że kuchnia wyda się optycznie większa. Warto wybrać ten kolor, jeśli nasza kuchnia to rzeczywiście mała przestrzeń. Połyskujące powierzchnie sprzętów czy fronty szafek sprawią, że światło będzie się odbijać, tym samym dodatkowo rozjaśniać wnętrze kuchni. W tak urządzonej kuchni łatwo eksperymentować z naczyniami i innymi dodatkami w przeróżnych kolorach.

Kuchnia powinna być sterylnie czysta. Na białych powierzchniach nie widać drobinek kurzu i są łatwe do czyszczenia, wystarczy mokra szmatka. Możemy stosować odpowiednie do rodzaju powierzchni środki wybielające.

Jakie natomiast wady ma białe AGD? Niestety może się przebarwiać, żółcieć. Aby tego uniknąć, warto wybierać sprzęty i akcesoria wykonane z trwałych i odpornych materiałów. Najlepiej sprawdzą się urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej, pokryte specjalną emalią.

Poniżej znajdziecie propozycje białego sprzętu AGD.

Więcej o: