Candy bar, czyli słodki bufet - najpotrzebniejsze akcesoria [ceny]

Candy bar to stół ze słodkościami przygotowywany na imprezy okolicznościowe. To popularna atrakcja na przyjęciach zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Wybraliśmy najpotrzebniejsze akcesoria do samodzielnego przygotowania słodkiego stołu.

Jak zaaranżować candy bar?

Candy barCandy bar Fot. pixabay, CC0 public domain

Candy bar to nie tylko ciasta pokrojone na talerzach i cukierki w misce. Musi być pięknie, oryginalnie i kolorowo. Liczy się pomysł! Dopasujmy kolor aranżacji candy baru do motywu przewodniego uroczystości, pory roku czy charakteru imprezy.

Przy aranżacji candy baru bardzo ważna jest spójność aranżacji. Wszystkie naczynia i słodkości muszą ze sobą współgrać pod względem koloru lub motywu przewodniego imprezy. Zacznijmy od ustawienia najmniejszych miseczek, potem średnich pater, a skończmy na większych słodyczach umieszczonych w dużych naczyniach. Na stole nie powinno być pustego miejsca. Candy bary charakteryzuje wypełniona przestrzeń i gęste ustawienie naczyń.

W candy barach dominują pyszne kolorowe pralinki, nieduże ciasteczka, muffinki z kremem, żelki, orzeszki, cukierki, lizaki oraz cake popsy, czyli kuleczki z ciasta, często z kremem, oblane czekoladą. Nie może także zabraknąć pianek, bez czy dobrze znanych makaroników. Każda przekąska musi się prezentować perfekcyjnie, być estetycznie wykonana i wspaniale smakować.

Jakie naczynia będą potrzebne? Na pewno różnej wielkości miski, tace, słoje z przykrywkami, specjalne salaterki, tortownice, wazony, w których można będzie umieścić cake popsy. Warto także zaopatrzyć się w stojak na muffiny/babeczki, dzięki czemu całość przypominać będzie wieżę. Do podpisania poszczególnych słodyczy sprawdzą się karteczki - dzięki nim goście będą wiedzieli, z czym mają do czynienia.

Nie zapominajmy też o łopatkach i szczypcach do nakładania przekąsek.

Więcej o:
Copyright © Agora SA