Jak wykasować dane z Facebooka? Instrukcja

Jeśli nie chcesz, żeby inni widzieli, jakich informacji szukasz na Facebooku, możesz łatwo pozbyć się śladów.


Facebook "uczy się" swoich użytkowników, to znaczy - zapamiętuje, jakich informacji szukają i podpowiada im je za każdym razem, gdy wchodzą w wyszukiwarkę. Jeśli mamy stałą grupę znajomych, których nazwiska wpisujemy do paska wyszukań, to portal podpowiada nam ich jedynie po wpisaniu pierwszych liter ich imienia albo nazwiska. Dane z wyszukiwarki są widoczne jedynie dla właściciela profilu. Można jednak wykasować tę pamięć (tak jak pliki cookies). Aby to zrobić, należy kliknąć w opcję "Edytuj" dostępną tuż pod paskiem wyszukiwarki Facebooka. Do usunięcia pamięci służy funkcja "wyczyść wyszukiwania". Czyszczenie jest bezpowrotne, po usunięciu danych, do czasu nagromadzenia nowych, portal nie będzie informacji do formułowania podpowiedzi.



Więcej o: