Kocioł i gazowy podgrzewacz w kuchni

1) Minimalna kubatura takiej kuchni to 8 m3.

2) W pomieszczeniu nie można stosować instalacji wyciągowej (a więc okap nie może być podłączony do wentylacji). Musi w nim być niezamykana kratka prowadząca do indywidualnego kanału wentylacji grawitacyjnej.

3) Podgrzewacz i kocioł muszą być na stałe podłączone do indywidualnego kanału spalinowego - rurami przystosowanymi do odprowadzania gorących spalin.

4) Do każdego z urządzeń trzeba doprowadzić gaz ziemny lub gaz płynny ze zbiornika.

5) Kocioł dwufunkcyjny i podgrzewacz wymagają wody o odpowiednim ciśnieniu.

6) Trzeba zapewnić stały napływ powietrza do spalania - do:

- podgrzewacza - z innych pomieszczeń albo przez okna (stare - nieszczelne lub nowe - z nawiewnikami),

- kotła z otwartą komorą spalania - niezamykanym kanałem nawiewnym,

- kotła z zamkniętą komorą - przewodem (najczęściej powietrzno-spalinowym) bezpośrednio do kotła.

Więcej o:
Copyright © Agora SA