Bawimy się warzywami
Promocja zdrowia leży w naszych rękach. Takie założenie leżało u podstaw projektu, który ruszył niedawno w Barcelonie. Bon Aprofit to projekt, którego nadrzędnym celem jest zwiększenie świadomości młodych osób i promocja zdrowego stylu życia.
W ramach projektu odbywają się warsztaty rodzinne, w ramach których rodzice i dzieci uczą się racjonalnego, zdrowego odżywiania poprzez tworzenie naczyń stołowych z sezonowych warzyw i owoców.
Poza warsztatami dostępne są pomoce dydaktyczne w postaci podręczników z instrukcjami dotyczącymi tworzenia zastawy stołowej i przepisami kulinarnymi, które uczestnicy mogą odtworzyć w domach razem ze swoimi bliskimi.Warto tutaj również wspomnieć, że poza niewątpliwymi zaletami prozdrowotnymi projektu, zyskują też lokali wytwórcy, promowane są bowiem lokalne produkty i receptury.
Autorką projektu Bon Aprofit jest Clara Balmana, absolwentka wzornictwa przemysłowego w Szkole Projektowania Elisava w Barcelonie.
i filmik:
-
Kapy na łóżko. Te modele boho i scandi kupisz z rabatem nawet -75%
-
Fajne i tanie dodatki do domu z kolekcji ,,Jeden Rysunek Dziennie"
-
Kuchnia 2021 roku. Oto nowe trendy, inspiracje i porady eksperta
-
Polski design na stół. Ceramika i szkło inspirowane wzorami przeszłości
-
Nowoczesne urządzenia pralnicze pomagają zachować higienę i zadbać o środowisko