Naczynia i akcesoria: zapraszamy na zieloną herbatę

Zielona herbata smakuje najlepiej, jeśli zaparzymy ją wodą nieco ostudzoną - o temperaturze 70-90 stopni Celsjusza. Kiedy zagotujesz wodę i odstawisz ja na 3-4 minuty, będzie miała 90 stopni, a po 12-14 minutach studzenia - 75 stopni. Idealne do parzenia zielonej herbaty są dzbanki z wkładami-sitkami.
Zielona herbata smakuje najlepiej, jeśli zaparzymy ją wodą nieco ostudzoną - o temperaturze 70-90 stopni Celsjusza. Kiedy zagotujesz wodę i odstawisz ja na 3-4 minuty, będzie miała 90 stopni, a po 12-14 minutach studzenia - 75 stopni. Idealne do parzenia zielonej herbaty są dzbanki z wkładami-sitkami. <BR />Stalowy dzbanek Naoko do zaparzania herbaty. Wewnątrz ma wyjmowane stalowe sitko idealne do parzenia herbaty liściastej. Podwójne ścianki dzbanka dłużej utrzymują odpowiednią temperaturę napoju. Pojemność 1 litr. Cena 348 zł, prod. Bodum Zielona herbata smakuje najlepiej, jeśli zaparzymy ją wodą nieco ostudzoną - o temperaturze 70-90 stopni Celsjusza. Kiedy zagotujesz wodę i odstawisz ja na 3-4 minuty, będzie miała 90 stopni, a po 12-14 minutach studzenia - 75 stopni. Idealne do parzenia zielonej herbaty są dzbanki z wkładami-sitkami.
Stalowy dzbanek Naoko do zaparzania herbaty. Wewnątrz ma wyjmowane stalowe sitko idealne do parzenia herbaty liściastej. Podwójne ścianki dzbanka dłużej utrzymują odpowiednią temperaturę napoju. Pojemność 1 litr. Cena 348 zł, prod. Bodum www.interiore.pl
Kiedy chcemy zaparzyć tylko jedną porcję herbaty, przyda się zaparzaczka Hang. Ulubioną mieszankę wystarczy wsypać do stalowego pojemniczka, zamknąć go silikonową nakładką z uchem i włożyć do szklanki z gorącą wodą, opierając ucho o krawędź naczynia. Po wyjęciu zaparzaczkę można odstawić podstawkę (w zestawie). Cena 55 zł, prod. AdHoc Kiedy chcemy zaparzyć tylko jedną porcję herbaty, przyda się zaparzaczka Hang. Ulubioną mieszankę wystarczy wsypać do stalowego pojemniczka, zamknąć go silikonową nakładką z uchem i włożyć do szklanki z gorącą wodą, opierając ucho o krawędź naczynia. Po wyjęciu zaparzaczkę można odstawić podstawkę (w zestawie). Cena 55 zł, prod. AdHoc www.interiore.pl
Zaparzaczka Flotea - wsypujesz herbatę do sitka, zamykasz pokrywką, wkładasz do szklanki i czekasz na zaparzenie się herbaty. Cena 42 zł, prod. AdHoc Zaparzaczka Flotea - wsypujesz herbatę do sitka, zamykasz pokrywką, wkładasz do szklanki i czekasz na zaparzenie się herbaty. Cena 42 zł, prod. AdHoc www.interiore.pl
Specjalna szklana filiżanka z serii Canteen ma podwójne ścianki, dzięki czemu napój jest długo ciepły, a naczynie w dotyku chłodne. Pojemność 0,4 litra. Cena 149 zł/2 szt., prod. Bodum Specjalna szklana filiżanka z serii Canteen ma podwójne ścianki, dzięki czemu napój jest długo ciepły, a naczynie w dotyku chłodne. Pojemność 0,4 litra. Cena 149 zł/2 szt., prod. Bodum www.interiore.pl
Szklany dzbanek The De Chine do parzenia herbaty. Pokrywa ma gumowa membranę, dzięki czemu naczynie jest szczelnie zamknięte. Pojemność 0,6 litra. Cena 179 zł, prod. Bodum Szklany dzbanek The De Chine do parzenia herbaty. Pokrywa ma gumowa membranę, dzięki czemu naczynie jest szczelnie zamknięte. Pojemność 0,6 litra. Cena 179 zł, prod. Bodum www.interiore.pl
Komplet filiżanka ze spodkiem wykonany z białej porcelany. Spodek doskonale sprawdza się również jako talerzyk na przekąskę. Cena 129 zł, prod. Nuance Komplet filiżanka ze spodkiem wykonany z białej porcelany. Spodek doskonale sprawdza się również jako talerzyk na przekąskę. Cena 129 zł, prod. Nuance www.interiore.pl
Podwójna miarka do kawy i herbaty. Jedna strona miarki służy do odmierzenia 10 gram herbaty, a druga 7 gram mielonej kawy. Cena 39 zł, prod. Blomus Podwójna miarka do kawy i herbaty. Jedna strona miarki służy do odmierzenia 10 gram herbaty, a druga 7 gram mielonej kawy. Cena 39 zł, prod. Blomus www.interiore.pl
Drobne przekąski do zielonej herbaty można podać w ciekawych miseczkach z porcelany. Cena 159 zł/4 szt., prod. Nuance Drobne przekąski do zielonej herbaty można podać w ciekawych miseczkach z porcelany. Cena 159 zł/4 szt., prod. Nuance www.interiore.pl