Metafora smaku: Tak jak można się rozsiąść w wygodnym fotelu kolekcji Wełna i powietrze, tak też można rozkoszować się pulchnym pełnym czekolady biszkoptem. Kojące właściwości czekolady pozwalają się odprężyć po ciężkim, pracowitym dniu.
MEDIOLAN 2014, Wystawa 'Smak przedmiotu'.
Metafora smaku: miękki granulat styropianowy zamknięty w wodoodpornej tkaninie zainspirował do stworzenia cynamonowych pianek marshmallows. Tak jak Iglo pozwala roślinie utrzymać właściwą temperaturę w ciągu zimy, tak zawarty w piankach cynamon ogrzewa spragnionych ciepła.
Metafora smaku: połyskujące paluszki odzwierciedlają profile, z których wykonany jest grzejnik. Imbir dzięki zawartości dużej ilości olejków eterycznych takich jak gingerol, zingeron i szogaol posiada działanie rozgrzewające.
Metafora smaku: polskie jabłko to symbol zdrowia, zawierający wiele witamin i składników mineralnych. Powinien być nieodłącznym składnikiem diety każdego dziecka, aby wspomagać jego rozwój. Kierec natomiast jest zabawką edukacyjną wspomagającą rozwój widzenia przestrzennego.
Metafora smaku: przekrojony biszkopt przypomina swoją strukturą obudowę urządzenia wykonaną ze spienionego polipropylenu. Jednostka odzysku ciepła Oxen ogrzewa wnętrze, natomiast chili zawarte w biszkopcie rozgrzeje każde podniebienie.
Metafora smaku: niezwykle kruche i cienkie ciasto brandy snap o smaku kawy działa równie pobudzająco co światło pochodzące z oprawy LampArt.
Metafora smaku: smażony korzeń pietruszki swoją strukturą przypomina włókna drewna. Drewno natomiast jest materiałem użytym do produkcji stolika. Smak pietruszki łączy się z dzieciństwem, gdyż w medycynie ludowej pietruszka służyła do pobudzania laktacji u kobiet karmiących.
Metafora smaku: czerwone wino często jest wykorzystywane w podniosłych i szczególnych momentach życia. To jest oczywisty kontekst kulturowy. Wino ma również właściwości wpływające na utrzymanie pamięci w dobrej kondycji. Wino zamknięte jest w, nawiązującej do polerowanej powierzchni aluminium Tear Drop, galaretce.
Metafora smaku: powierzchnia bezy odwzorowuje gładką i z pozoru zimną płaszczyznę aluminiowego siedziska. Po przebiciu się przez bezową skórkę można wygodnie rozsmakować się w miękkiej i pulchnej strukturze. Smak lawendy kojarzy się z odpoczynkiem. W zielarstwie lawenda wykorzystywana jest jako środek uspokajający.
Metafora smaku: gładka i połyskująca tafla czekolady przypomina powierzchnię ceramicznych lizaków Chocolate Fixation. Zawarte w czekoladzie aminokwasy biorą udział w wytwarzaniu serotoniny w organizmie. Jest to tak zwany hormon szczęścia.
MEDIOLAN 2014, Wystawa 'Smak przedmiotu'. ECHO DOPPIO, rower (Creme Cycles). Metafora smaku: Szybki łyk izotonika pozwala na moment poczuć się sportowcem. Napoje izotoniczne wyrównują poziom wody i elektrolitów. Miodowy kawior uzupełni węglowodany spalane podczas wysiłku fizycznego.
MEDIOLAN 2014, Wystawa 'Smak przedmiotu'.
MEDIOLAN 2014, Wystawa 'Smak przedmiotu'.
Metafora smaku: Chłodne odlewane aluminium stanowi obudowę dla gorącej wody wypełniającej grzejnik. Z pozoru zimny, twardy lizak po spróbowaniu okazuje się mieć smak ciepłej herbaty z cytryną, nieodłącznym napojem chłodnych dni.
MEDIOLAN 2014, Wystawa 'Smak przedmiotu'.
MEDIOLAN 2014, Wystawa 'Smak przedmiotu'.