Wystrój wnętrz: podróż w czasie

Ekipa programu TVN 'Pan i Pani House' przeniosła pokój z czasów późnego Gierka w XXI wiek. Mroczne, niemodne wnętrze zmieniło się w jasny salon. Prosty, ale dekoracyjny i przytulny. Taki, o jakim marzyło młode małżeństwo.
Ekipa programu TVN 'Pan i Pani House' przeniosła pokój z czasów późnego Gierka w XXI wiek. Mroczne, niemodne wnętrze zmieniło się w jasny salon. Prosty, ale dekoracyjny i przytulny. Taki, o jakim marzyło młode małżeństwo. 
<BR > Wnętrze po zmianie. Biokominek pozwolił spełnić marzenia gospodarzy o kominku w salonie. Obudowę specjalnego wkładu zrobiono z płyty gipsowo-kartonowej i płytek ceramicznych. Jest on centralnym punktem strefy wypoczynkowej, wyraźnie oddzielonej od reszty pomieszczenia. Pokój oświetlają trzy wiszące lampy z papierowymi abażurami -  w grupie skromne oprawy prezentują się bardziej okazale. Do sztukaterii w starym stylu dopasowano lustro w dekoracyjnej srebrzonej ramie. Ekipa programu TVN 'Pan i Pani House' przeniosła pokój z czasów późnego Gierka w XXI wiek. Mroczne, niemodne wnętrze zmieniło się w jasny salon. Prosty, ale dekoracyjny i przytulny. Taki, o jakim marzyło młode małżeństwo.
Wnętrze po zmianie. Biokominek pozwolił spełnić marzenia gospodarzy o kominku w salonie. Obudowę specjalnego wkładu zrobiono z płyty gipsowo-kartonowej i płytek ceramicznych. Jest on centralnym punktem strefy wypoczynkowej, wyraźnie oddzielonej od reszty pomieszczenia. Pokój oświetlają trzy wiszące lampy z papierowymi abażurami - w grupie skromne oprawy prezentują się bardziej okazale. Do sztukaterii w starym stylu dopasowano lustro w dekoracyjnej srebrzonej ramie. Fot. Arkadiusz Ścichocki, stylizacja Agnieszka Zabrodzka, projekt Natalia Nguyen, Katarzyna Miastkowska, Tomasz Roy-Szabelewski
Wnętrze przed zmianą. Pokój urządzony przez rodziców gospodarza jeszcze w czasach PRl-u nie przystawał do wyobrażeń młodych ludzi o przytulnym wnętrzu. Wnętrze przed zmianą. Pokój urządzony przez rodziców gospodarza jeszcze w czasach PRl-u nie przystawał do wyobrażeń młodych ludzi o przytulnym wnętrzu.
Wnętrze po zmianie. Obudowa  zasłoniła stary podokienny grzejnik. Została zrobiona na zamówienie z ażurowej siatki osadzonej w drewnianej ramie. Zmieniono również zasłony (teraz sięgają tylko do parapetu). Przy stole  stoją cztery krzesła od kompletu i dwa stare, które przemalowano na biało. W razie potrzeby stół można rozłożyć. W nowej aranżacji odnalazł się fotel z lat 60. pozostały z dawnego wystroju. Wnętrze po zmianie. Obudowa zasłoniła stary podokienny grzejnik. Została zrobiona na zamówienie z ażurowej siatki osadzonej w drewnianej ramie. Zmieniono również zasłony (teraz sięgają tylko do parapetu). Przy stole stoją cztery krzesła od kompletu i dwa stare, które przemalowano na biało. W razie potrzeby stół można rozłożyć. W nowej aranżacji odnalazł się fotel z lat 60. pozostały z dawnego wystroju. Fot. Arkadiusz Ścichocki, stylizacja Agnieszka Zabrodzka, projekt Natalia Nguyen, Katarzyna Miastkowska, Tomasz Roy-Szabelewski
Wnętrze po zmianie. W galerii  zdjęć zdobiącej pokój  znalazł się obraz - portret marszałka Piłsudskiego (rodzinna pamiątka).  Ekspozycję oświetlają halogeny zainstalowane w gzymsie zbudowanym pod sufitem. Poniżej zawieszono w rzędzie dwie proste półki, które stworzyły interesujący forma mebel. Wnętrze po zmianie. W galerii zdjęć zdobiącej pokój znalazł się obraz - portret marszałka Piłsudskiego (rodzinna pamiątka). Ekspozycję oświetlają halogeny zainstalowane w gzymsie zbudowanym pod sufitem. Poniżej zawieszono w rzędzie dwie proste półki, które stworzyły interesujący forma mebel. Fot. Arkadiusz Ścichocki, stylizacja Agnieszka Zabrodzka, projekt Natalia Nguyen, Katarzyna Miastkowska, Tomasz Roy-Szabelewski