Chyba nie ma bardziej uznanego na świecie polskiego kucharza niż Wojciech Modest Amaro. Kilka miesięcy temu, prowadzona przez niego restauracja "Atelier Amaro" otrzymała pierwszą w Polsce gwiazdkę Michelin.
Najnowszym autorskim projektem Amaro jest laboratorium kuchenne "Atalier Amaro at Home" w którym na nowo definiowane i kreowane są polskie smaki. Mieści się ono w Warszawie przy ul. Belwederskiej 44. Model kuchni to efekt współpracy Wojciecha Modesta Amaro, architekta Adama Pulwickiego z pracowni Pulva oraz firmy ZAJC.
Projekt pomieszczenia dostosowany jest do potrzeb kuchni molekularnej. Pomaga także uporządkować produkty zgodnie ze stworzonym przez Amaro kalendarzem natury. Kucharz nie dzieli roku jedynie na cztery pory roku ale na 52 tygodnie. Środowisko dzielone jest według naturalnych kategorii, czyli: jeziora, morze, rzeki, lasy, łąki, zagrody, góry i pola. W każdym obszarze wpisywane są w kolejnych tygodniach produkty dostępne w tym czasie w swej najlepszej formie.
Fronty kuchni ZAJC wykończono w szarym lakierze, a blat wykonano z kwarcogranitu Silestrone. W zabudowie zamontowano sprzęt AGD marki Gaggenau: szafę klimatyzacyjną do wina, urządzenie do gotowania na parze, piekarnik, płytę indukcyjną i wysuwany z blatu wyciąg.