-
-
Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega to szybsze gotowanie? Bo jeżeli potrawa ma się gotować w temp 100 stopni godzinę , to obojętnie na jakiej kuchence ,będzie się gotowała godzinę. Na indukcyjnej kuchence się szybciej zagotowuje i nic więcej. Mam indukcje ale tęsknie za starą zwykłą płytą elektryczną.
-
-
-
Miałem we wcześniejszych mieszkaniach i kuchenkę gazową, i kuchenkę "elektryczną" a teraz indukcyjną.
I jestem ZACHWYCONY! łączy ona zalety gazowej z "elektryczną" !
Jedyna wada to taka,że na początku musiałem się pozbyć nie FERROMAGNETYCZNYCH (jaki ONE kolor mają to NIE ISTOTNE!!!- można sprawdzić to zwykłym magnesem z...lodówki!) garów i patelń i kosztowało mnie to dodatkowo kilka stów.
Co do poboru mocy... to TYLE ile w instrukcji. Jak to wychodzi w porównaniu z gazem ... nie wiem nie sprawdzałem!
Nie parzy!
Można używać (delikatnie) jako blat.
Niestety w starym budownictwie może być problem!
MUSI być podłączenie do instalacji trójfazowej, inaczej szkoda sobie d... zawracać nie warto kupować1-fazowych!! -
Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
trv
Oceniono 22 razy 18
Co za bzdury. Chyba najbardziej rozpowszechnionym ferromagnetykiem jest właśnie stal, więc garnki z normalnej stali (czarnej) jak najbardziej się nadają na indukcje. Podobnie żeliwne. Ten specjalny ferromagnetyczny metal to zwykłe żelazo lub właśnie stal czarna - garnki wykonane z nie ferromagnetyków (stal nierdzewna, aluminium) przeznaczone na indukcję mają wbudowane w dno stalowe krążki. Najprostsza metoda by sprawdzić czy gar nadaje się na indukcję to przyłożyć do spodu magnes - jeśli magnes przywiera do dna to garnek będzie się nadawał do płyty indukcyjnej.