Jajka „na miękko” najlepiej smakują na ciepło, jednak skorupka jest za gorąca, żeby utrzymać jajo w ręku. Z pomocą przychodzą kieliszki. Ugotowane jajko umieszczamy w funkcjonalnej podstawce, obłupujemy górną część skorupki, doprawiamy solą lub pieprzem i zajadamy ze smakiem!
Kieliszki do jajek stają się coraz bardziej popularne. Prym wiodą klasyczne białe modele, które w towarzystwie porcelanowej zastawy, elegancko prezentują się podczas wielkanocnego śniadania. Jeśli chcemy być oryginalni, warto pokusić się o kolorowe kieliszki do jajek. Świetnie sprawdzą się modele wykonane z tworzyw sztucznych, dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej oraz we wzory.
Nowoczesne modele kieliszków do jajek zaskakują. Polecamy kieliszki metaliczne, w kolorze srebra lub złota, dodają na stole szyku, elegancji, a oprócz funkcji praktycznej, pełnią także dekoracyjną. Stawiamy na nowoczesne formy. Kieliszek wykonany na wzór kwiatka, postaci z czapką, o oryginalnym designie – każdy znajdzie idealny komplet do swojej kuchni.
Poniżej znajdziecie modele kieliszków do jajek wybrane przez naszą redakcję.