Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
Jak zaaranżować candy bar?
Candy bar Fot. pixabay, CC0 public domain
Candy bar to nie tylko ciasta pokrojone na talerzach i cukierki w misce. Musi być pięknie, oryginalnie i kolorowo. Liczy się pomysł! Dopasujmy kolor aranżacji candy baru do motywu przewodniego uroczystości, pory roku czy charakteru imprezy.
Przy aranżacji candy baru bardzo ważna jest spójność aranżacji. Wszystkie naczynia i słodkości muszą ze sobą współgrać pod względem koloru lub motywu przewodniego imprezy. Zacznijmy od ustawienia najmniejszych miseczek, potem średnich pater, a skończmy na większych słodyczach umieszczonych w dużych naczyniach. Na stole nie powinno być pustego miejsca. Candy bary charakteryzuje wypełniona przestrzeń i gęste ustawienie naczyń.
W candy barach dominują pyszne kolorowe pralinki, nieduże ciasteczka, muffinki z kremem, żelki, orzeszki, cukierki, lizaki oraz cake popsy, czyli kuleczki z ciasta, często z kremem, oblane czekoladą. Nie może także zabraknąć pianek, bez czy dobrze znanych makaroników. Każda przekąska musi się prezentować perfekcyjnie, być estetycznie wykonana i wspaniale smakować.
Jakie naczynia będą potrzebne? Na pewno różnej wielkości miski, tace, słoje z przykrywkami, specjalne salaterki, tortownice, wazony, w których można będzie umieścić cake popsy. Warto także zaopatrzyć się w stojak na muffiny/babeczki, dzięki czemu całość przypominać będzie wieżę. Do podpisania poszczególnych słodyczy sprawdzą się karteczki - dzięki nim goście będą wiedzieli, z czym mają do czynienia.
Nie zapominajmy też o łopatkach i szczypcach do nakładania przekąsek.