Jeśli jesteś wielbicielem popcornu na pewno wiesz, że gotowy ze sklepu i świeżo zrobiony diametralnie różnią się smakiem – ten drugi jest bardziej aromatyczny i chrupiący! Przygotowywanie kinowej przekąski na patelni może być niebezpieczne, grozi poparzeniem. Otrzymana przekąska jest też zdecydowanie bardziej kaloryczna, ponieważ wymagała użycia tłuszczu.
Maszynka do popcornu Fot. Homebook, materiały partnera
W maszynce do popcornu kukurydza jest poddana działaniu gorącego powietrza – przekąska jest zdrowa, nie przypala się i ma znacznie mniej kalorii. Urządzenia do popcornu wykonane są z najwyższej jakości materiałów, takich jak tworzywa sztuczne, czy stal nierdzewna, dzięki czemu będą niezawodnie pracować przez długie lata. Obsługa maszynki jest bardzo prosta, wystarczy włożyć do środka kukurydzę i uruchomić sprzęt. Prażoną kukurydzę, w zależności od modelu urządzenia, otrzymamy w ciągu 2,5 do 3 minut.
Maszynka do popcornu jest łatwa w utrzymaniu czystości, wydajna i o bardzo ładnym designie. Świetnie będzie się prezentowała na kuchennym blacie i stole z przekąskami podczas imprezy z przyjaciółmi.
Domowe urządzenie do przygotowywania popcornu Fot. Homebook, materiały partnera, kolaż czterykąty
Wybierając urządzenie, warto sprawdzić czy model wyposażony jest w antypoślizgowe nóżki i jaką ma moc - dobrze by wynosiła co najmniej 1100 W. Włącznik i lampka kontrolna pozwolą kontrolować proces prażenia kukurydzy.
Urządzenie do domu kupimy za mniej niż 250 złotych.