Maszynki do lodów i jogurtów. Najlepsze modele w świetnych cenach

Maszynka do robienia domowych lodów to wręcz idealne urządzenie na upały. Nie dość, że samodzielnie przygotowane lody lub mrożone jogurty są znacznie zdrowsze to jeszcze możemy przygotowywać swoje ulubione desery w różnych wersjach. Urządzenia do lodów są nie tylko bardzo praktyczne, ale także łatwe w obsłudze. Specjalnie dla was wybraliśmy najlepsze modele, jakie znajdziecie na rynku.

Urządzenia do lodów – zalety

Nie jest tajemnicą, że lody, które możemy kupić w sklepie nie należą do najzdrowszych. Zawarte w ich szkodliwe konserwanty i sztuczne barwniki nie służą naszemu zdrowiu i dobremu samopoczuciu. Nie oznacza to jednak, że musimy całkowicie zrezygnować z zimnych deserów. Znacznie lepszym rozwiązaniem niż zakup gotowych lodów ze sklepu jest samodzielne przygotowywanie zimnych deserów. Niezależnie czy jesteśmy miłośnikami lodów czy mrożonych jogurtów świetnie sprawdzi się specjalna maszynka, za pomocą której można przygotować zimne desery. Jak to zrobić? Sposób jest banalnie prosty. Wystarczy umieścić specjalną miskę w zamrażalniku i zostawić ją na kilka godzin. Następnie należy stworzyć własną masę lodową do której trzeba dodać swoje wybrane przez siebie dodatki, takie jak bakalie, orzechy, czekolada czy owoce. Później wystarczy umieścić miskę wewnątrz maszynki i nacisnąć przycisk „start”. Następnie należy wlać masę przez otwór w pokrywie i poczekać 30 min. Domowej roboty lody są nie tylko znacznie zdrowsze od lodów, które można kupić w sklepie, ale są także zdecydowanie lepsze.

Plusem lodów domowej roboty jest także ich wydajność. W misie o objętości 1.2 litra można przygotować aż 800 ml lodów. To duża oszczędność w stosunku do lodów, które znajdziemy w sklepach, dlatego w perspektywie czasu okaże się, że lody domowej roboty okażą się znacznie tańszym rozwiązaniem.

Maszynki do lodów i mrożonych jogurtów

Wybierając urządzenie do produkcji lodów, warto zwrócić uwagę na funkcjonalność. Modele, które przedstawiamy pozwalają na przygotowywanie w jednym czasie lodów o różnych smakach. Dzięki temu można urozmaicić swój deser, nie tracąc przy tym czasu na przygotowywanie lodów o innym składzie osobno.

Produkcja domowych lodów jest łatwa i zajmuje niewiele czasu. Właśnie dlatego warto zrezygnować z gotowych lodów, których skład pozostawia wiele do życzenia i postawić na ich zdrową wersję. Przygotowując lody w maszynce sami decydujemy o ich składzie i możemy dowolnie modyfikować ich skład. Poza tym maszynki do lodów zajmują niewiele miejsca na kuchennym blacie, są wyjątkowo praktyczne i niedrogie.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.