Wałki oraz formy do pierogów i ciast - przygotuj się na Wielkanoc

Masz ochotę na wielkanocne pierogi? Oto zestaw akcesoriów, dzięki którym wykonasz perfekcyjne kształty w dwa razy krótszym czasie. Przedstawiamy też formy do pieczenia babki, chleba i bułek. Mamy też coś na deser - tradycyjne trdelniki. Zaopatrz się w odpowiednie formy i zaskocz bliskich w święta.

Pierogi.Pierogi. Fot. Shutterstock


Święta Wielkanocne coraz bliżej. Dlatego warto się do nich przygotować. Przedświąteczne porządki, zakupy, dekoracje wnętrz to must have, ale nic nie daje tak dużej satysfakcji, jak samodzielne przygotowanie pysznych potraw świątecznych. To na pewno nie lada wyzwanie, ale warte tego wszystkiego. Jajka w różnorodnej postaci, żurek lub barszcz biały, babka to tradycyjne potrawy wielkanocne. Natomiast pierogi kojarzą się głównie z Bożym Narodzeniem. Nie w każdym domu serwuje je się na wielkanocnym stole. W każdym razie, jeśli masz ochotę je przygotować, mamy świetny zestaw, który w tym pomoże. 

Nowoczesne formy do pierogów - w mig ulepisz perfekcyjne kształty z ciasta

Lepienie pierogów wymaga dużej precyzji i cierpliwości, dlatego nie każdy amator gotowania ma ochotę je przygotowywać. Jednak z tymi formami ich lepienie stanie się czystą przyjemnością. 

Przedstawiamy praktyczne i stylowe maszynki do robienia pierogów o różnej wielkości. Za pomocą dolnej części formy należy wykroić odpowiedni plaster ciasta, następnie umieścić go po wewnętrznej stronie maszynki, nałożyć farsz i zacisnąć. To wszystko. Dzięki tym formom tylko tyle potrzeba do przygotowania perfekcyjnych pierogów na święta.

Wałki do ciasta - standardowe i z dodatkowymi funkcjami 

Dobry i odpowiednio dobrany wałek do ciasta ułatwi przygotowanie każdego rodzaju ciasta - na pierogi, babeczki, pieczywo. Wybraliśmy świetne produkty na każdą kieszeń. Są wykonane z różnorodnych materiałów - stali, drewna i tworzyw sztucznych.

Polecamy szczególnie wałek regulowany Joseph Joseph z naturalnego drewna bukowego, dzięki któremu przygotujesz ciasto o grubości 2 mm, 4 mm, 6 mm lub 10 mm. Po zdjęciu specjalnych krążków, sprawdzi się też w roli tradycyjnego modelu. Wałek ma też miarkę, która pozwala na przygotowanie ciasta w rozmiarze, odpowiadającym wybranej foremce.

Zobacz też inne akcesoria do pieczenia ciast, pizzy, bułek i chleba

Wszystkim miłośnikom domowych wypieków polecamy też inne akcesoria - kamień do pieczenia pizzy, formy do chleba, bułek czy babek wielkanocnych.

Mamy też sprzęt do przygotowania tradycyjnych trdelników - słodkiego, walcowanego ciasta z orzechami i cynamonem, które owija się wokół kija lub specjalnego wałka, a następnie grilluje. To dwie formy, w kształcie wałka, z żaroodpornymi uchwytami i stojakiem, które umożliwiają łatwe nawijanie, rozwałkowywanie, wyrośnięcie oraz równomierne wypieczenie ciasta. Zostały wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, uchwyty - z żaroodpornego silikonu, natomiast stojak z chromowanej stali. Można myć w zmywarce. Mamy też bonus! Wewnątrz opakowania znajdziesz przepis na tradycyjnego, domowego trdelnika. 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.