jedzenie
-
Podgrzewacz do jedzenia: niezbędny gadżet w każdym domu. TOP propozycje w różnych przedziałach cenowych
Podgrzewacz do jedzenia coraz częściej staje się podstawowym elementem wyposażenia kuchni. Zwłaszcza, jeśli jesteś w ciągłym biegu i nie masz czasu na ciągłe gotowanie. Nie chodzi tu tylko o duże podgrzewacze do potraw, ale też takie do butelek, które są niezbędnikiem każdego rodzica. Przyjrzymy się każdemu urządzeniu i podpowiemy jakie wybrać!
-
IKEA wprowadza wegetariańskie hot-dogi
Dla wielu z nas, każda wizyta w IKEA rozpoczyna się lub kończy... hot-dogami. Trudno się dziwić, kosztują grosze i są niezłą szybką przekąską. Teraz IKEA myśli nad wprowadzeniem nowego, wegetariańskiego hot-doga.
-
6 produktów, które warto jeść zimą. W czym je serwować?
Zima to czas, kiedy musimy szczególnie zwracać uwagę na to, co jemy. Mróz i krótkie dni nie sprzyjają stosowaniu wyszczuplającej diety, a właśnie w okresie zimowym jesteśmy narażeni na przyrost wagi, a co za tym idzie gorszy nastrój. Z zimowym łakomstwem można jednak walczyć, a co więcej, zwiększyć odporność organizmu a nawet poprawić swoją figurę i samopoczucie. Zobacz, które produkty należy włączyć do zimowej diety, aby już za kilka miesięcy móc pochwalić się smukłą sylwetką!
-
Zdrowe przekąski na sylwestra
Przed nami Sylwester - dla wielu jest najbardziej wyczekiwana impreza w roku. Nie każdy spędza ten wieczór na wystawnym balu. Część z nas sylwestrową noc uczci w gronie najbliższych w domowym zaciszu. Jeśli więc przygotowujesz sylwestrową imprezę i zastanawiasz się jakie przekąski zaserwować swoim gościom, skorzystaj z naszych propozycji!
-
Jak nie wyrzucać jedzenia? Wystarczy stosować kilka prostych zasad - np. FIFO
Marieta Marecka, znana blogerka kulinarna i prowadząca stacji Kuchnia+ radzi, jak w prosty sposób walczyć z problemem marnotrawstwa na co dzień.
-
Jak nie marnować żywności? Oto kilka najważniejszych zasad
Marnowanie żywności to jeden z największych problem współczesnego świata. Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że żywność to nie tylko to co jemy, ale także jej produkcja, zużycie energii i wody, a także generowanie odpadów. Zatem wyrzucanie jedzenia jest równoznaczne z marnowaniem bardzo cennych globalnych zasobów, które służą nam wszystkim. W trosce o nas samych i naszą planetę warto dowiedzieć się, co możemy zrobić by nie marnować jedzenia, a tym samym by żyć ekologicznie i ekonomicznie!
-
Kuchnie babć z całego świata i ich popisowe dania. Te fotografie ujmują
Gabriele Galimberti oddaje hołd wszystkim babciom na świecie. Jednocześnie daje wyraz swojej miłości do jedzenia. Fotografuje babcie i ich popisowe dania. Projekt pełen czułości i pysznego, choć egzotycznego jedzenia.
-
Grill ogrodowy. Grille gazowe, elektryczne i akcesoria
Słońce i pogodne niebo zachęcają do pobytu na dworze. Jeśli nie możemy wyjechać gdzieś dalej, relaksujemy się podczas weekendów "na zielonej trawce" i na działkach. A że nic tak nie zaostrza apetytu jak świeże powietrze, większość spotkań pod gołym niebem nie może obyć się bez przekąski z grilla
-
Co się dzieje, gdy graficzka piecze ciasteczka?
Na pewno wychodzi coś pysznego i... pięknego, gdyż ciasteczka Holly Fox prezentują się naprawdę obłędnie.
-
Jak kupować na promocjach? 6 najważniejszych zasad
Kupując po cenach promocyjnych, można wiele zyskać. Ale też wiele stracić, bo nie każda promocja jest promocją! Jak zatem kupować, by nie stracić? Na co zwracać uwagę?
-
Termin przydatności do spożycia, czyli jak czytać daty na opakowaniach?
Na promocji kupiłaś dwa wielkie opakowania makaronu, a teraz obawiasz się, że nie zdążysz go zjeść, bo ma krótki termin ważności? Nie martw się, że wyrzuciłaś pieniądze. Wiele produktów, nawet po przekroczeniu terminu przydatności, wcale nie są niebezpieczne dla zdrowia.
-
Przepisy z cebuli
Nasze przepisy na pyszne potrawy z wykorzystaniem cebuli
-
Przetwory: zamknij lato w pięknym szkle
Nie chowaj przetworów do spiżarni czy szafy tylko wyeksponuj je, aby każdy mógł podziwiać kolory lata zamknięte w piękne słoje.
-
Trzy kolory cebuli
Złociste, czerwone lub białe pękate zgrubienia cebuli zbiera się jednorazowo, ale zielony szczypior można uprawiać na grządce latami i cały czas go skubać.
-
Posiłek w plenerze
W ciepłe dni posiłki najlepiej smakują na dworze - w ogrodzie, na balkonie czy na plaży. Przygotowując się do takiej biesiady, zadbajmy o to, aby jej oprawa była równie ładna jak otaczająca nas przyroda.
-
Akcesoria do sera: noże, tarki, pudełka, deski
Wraz z poszerzaniem się oferty serów możemy wybierać wśród akcesoriów, ułatwiających ich krojenie, tarcie, podawanie i przechowywanie.
-
Pojemniczki na ocet i oliwę
Przypraw tych, obok soli i pieprzu, używamy najczęściej, przygotowując posiłki. Dodają smaku zwłaszcza sałatom, a ładne pojemniczki, w których je podajemy, dekorują stół.
-
Podajnik kanapek - hit czy kit?
Gadżet dla zapracowanych albo leniwych
-
Od teraz jemy palcami
Dlaczego? Bo nasze sztućce znalazły się ponad naszymi głowami. A i kieliszków zabrakło. Również są wysoko.