słoje

Więcej o:

słoje

  • Drewniane meble - widoczne słoje są w modzie

    Drewniane meble to ponadczasowa klasyka. Sprawdzą się one w każdym mieszkaniu, zarówno w klasycznych, jak i nowoczesnych aranżacjach. Nawiązują do natury, ekologii i zachwycają naturalnym pięknem. false false Meble z widocznymi słojami znajdziemy w wersji z drewna tekowego, litego, mahoniowego

  • Buraczki na zimę do słoików. Poznaj buraki kiszone i ciesz się zdrowiem

    przefiltrowanej 1 czubata łyżka soli (himalajskiej bądź kłodawskiej) Wykonanie: Buraki należy dokładnie umyć. Dalej są dwie wersje. Możemy je obrać ze skórki bądź wyszorować szczoteczką. W kolejnym kroku kroimy je na kawałki. Czosnek kroimy na pół. Pamiętajmy o tym, aby go nie obierać. W dużym słoju układamy

  • Lampiony świąteczne. Efektowna dekoracja, którą możesz stworzyć sam

    , którą możemy poddawać wielokrotnym zmianom. Aby je przygotować potrzebny będzie duży słój i kawałek liny, który najpierw owiniemy wokół wlotu słoika, a następnie kolejny kawałek przykleimy tworząc ucho, za które można podnieść i przenieść lampion. Zarówno wnętrze jak i zewnętrzną część możemy udekorować

  • Jak sprawdzić, czy miód jest prawdziwy? Garść sprawdzonych porad

    czynienia. Warto jednak wiedzieć, że prawdziwy miód krystalizuje jednolicie na całej powierzchni słoja. Sztuczny miód czasami również może krystalizować, dzieje się to jednak w zupełnie inny sposób: początkowo na dnie słoika pojawiają się drobne pałeczki, a następnie zmieniają się one w nieregularne

  • Barszcz czerwony wigilijny. Jak go przygotować? [PRZEPIS]

    naturalnym zakwasie. Aby przygotować barszcz wigilijny, należy minimum 7 dni wcześniej rozpocząć szykowanie zakwasu. Jak się do tego zabrać? Przygotuj zakwas w następujący sposób: Przygotuj 5 litrowy słój. Wymyj go dokładnie i wyparz, a następnie osusz.  Na spodzie słoja umieść czosnek - całą

  • Zakwas z buraków. Przepis na idealny barszcz i nie tylko!

    buraki użyjemy do przygotowania zakwasu zależy to, jaki będzie końcowy efekt. Oprócz buraków warto także zaopatrzyć się w główkę czosnku , którą możemy umieścić w słoju wraz z warzywami. Do przygotowania zalewy potrzebna będzie natomiast woda i sól. Tak niewiele potrzeba do przygotowania zakwasu, który