Od ponad 100 lat Electrolux tworzy sprzęty gospodarstwa domowego, pielęgnując przy tym szwedzkie wartości oraz ich integralny związek z naturą. Firma zachęca do stosowania bardziej zrównoważonych praktyk, poprzez m.in. wprowadzanie na rynek innowacyjnych produktów, dzięki którym przygotowujemy zdrowe dania i ograniczamy marnowanie żywności, a także nawiązywanie współpracy z partnerami, którzy myślą i działają podobnie jak Electrolux. Tak właśnie było w przypadku DesignNature, kreatywnego kampusu Gosi i Tomka Rygalików.
Samo miejsce, a także powstająca wokół niego społeczność, budowane są według tych samych wartości, co nasze – szacunku do natury i drugiego człowieka, a także chęci stworzenia lepszej przyszłości na bazie interdyscyplinarnej edukacji i innowacji – komentuje partnerstwo Olga Głębicka, Retail Activation Manager w Electrolux Poland.
Electrolux wyposażył nową przestrzeń kuchenną kampusu w Sobolach, zaprojektowaną przez Studio Rygalik, w modele z linii Matt Black.
Główne założenia projektu nowej kuchni opierały się na tym, aby harmonijnie wpisać nowoczesne wnętrze i wyposażenie w historyczny kontekst. Istotne było także ujęcie wartości związanych ze zrównoważonym rozwojem i dbałością o środowisko, które reprezentują urządzenia marki Electrolux i które leżą u podstaw idei DesignNature – tłumaczą Gosia i Tomek Rygalikowie.
Matt Black to stylowe sprzęty o czarnej i matowej powierzchni, posiadającej powłokę anty-finger, które świetnie wyglądają w nowoczesnej kuchni. Na wyposażeniu kampusu w Sobolach znalazły się m.in. piekarnik parowy, piekarnik kompaktowy z funkcją mikrofali, płyta indukcyjna, zmywarka, lodówka, okap, ekspres do kawy, czajnik i chłodziarka do wina.
Sprzęty Electrolux świetnie wpisały się w projekt Studio Rygalik oraz w historyczny kontekst miejsca. Szafki, których fronty wyglądem przypominają terazzo, wykonano z materiału powstałego w procesie recyklingu opakowań konsumenckich – podobnie jak blat wspólnego stołu, który stanowił centralny element połączonej z kuchnią jadalni. Funkcjonalna, ponadczasowa zabudowa z litego drewna, w ażurowy sposób łącząca część kuchni z jadalnią, subtelnie, lecz jednoznacznie nawiązuje do zabytkowych mebli, które stanowiły wyposażenie dworku.
Materiał promocyjny PR marki Electrolux.