Jak zawiązać kokardę idealną? Prosty sposób dla każdego
Dla jednych zawiązanie kokardki jest banalnie łatwe, dla innych wręcz niemożliwe do zrobienia. I dla tych drugich właśnie, wymyślono prosty przyrządzik, dzięki któremu kokardki wychodzą śliczne i równiutkie. Zestaw pięciu sztuk różnej wielkości kosztuje kilka złotych.
Zrób to sam: krzesło z kokardką
Jak zawiązać kokardę krok po kroku - krok 1.
Ucinamy kawałek wstążki. fot. Pracownia Dekudeku Małgorzata Margas
Ucinamy kawałek wstążki.
Jak zawiązać kokardę na prezencie?
Jak zawiązać kokardę - krok 2. i 3.
Wiązanie kokardy - krok 2. i 3. Fot. Pracownia Dekudeku Małgorzata Margas
Wstążką owijamy prawą stronę przyrządu, końce kładziemy pod lewą stroną. Koniec wstążki leżący wyżej przekładamy pod lewą stroną przyrządu.
Ozdoby świąteczne na ostatnią chwilę! Szybko i tanio - ZRÓB TO SAM
Jak zawiązać ładną kokardę - krok 4. i 5.
Jak zawiązać ładną kokardę Fot. Pracownia Dekudeku Małgorzata Margas
Dolny koniec wyciągamy od dołu do góry powyżej górnej wstążki i przekładamy na dół.
Jak zawiązać kokardę - krok 6.
Czerwona kokardka fot. Pracownia Dekudeku Małgorzata Margas
Kokardkę zdejmujemy z przyrządu. Obcinamy końce wstążki, aby były równe. Kokarda jest gotowa!
Więcej inspiracji na dekudeku.pl
-
Zachwycający Ćmielów. Tradycyjna porcelana w nowoczesnym wydaniuMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Elegancka zastawa. Piękna i oryginalna ceramika, szkło i porcelana na każdy stółMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Te szklanki są zachwycające! Oryginalne formy, wytłaczane wzory i kolorowe szkłoMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zastawa stołowa. Komplety, które zachwycają wzornictwemMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Najgorętszy trend 2023. Styl japandi podbija wnętrza!
- Osada w Kościelisku wyróżniona w konkursie European Property Awards 2022
- IKEA ogłasza współpracę z Annie Leibovitz
- Patyczak (Rhipsalis cassutha) - idealna roślina dla zapracowanych!
- Przepiękne talerzyki nie muszą być drogie, a będą zachwycać przez lata! Doskonałe do serwowania ciast i przekąsek