naczynie żaroodporne

  • Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

    Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

    Jedno naczynie, a tak wiele możliwości! Zapiekanka ziemniaczana, ryba z piekarnika, pieczone warzywa - brzmi pysznie? Naczynie żaroodporne lub brytfanna pomoże przygotować te wszystkie dania. Mamy również modele, które nie zrujnują domowego budżetu.

Więcej o:

naczynie żaroodporne

  • Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

    Brytfanny i naczynia żaroodporne - czy warto mieć je w kuchni? Naczynia żaroodporne oraz brytfanny coraz częściej pojawiają się w naszych kuchniach. Dlaczego? To wielofunkcyjne i solidne naczynia, które ułatwią przygotowywania zapiekanek, mięs, ryb

  • Chleb z naczynia żaroodpornego - przepis na pyszny domowy wypiek

    chleb na zakwasie… ale w końcu od czegoś trzeba zacząć! A chleb z naczynia żaroodpornego doskonale się nadaje na pierwsze próby – jest chrupiący, pachnący i bardzo pyszny! Jak go upiec? Chleb z naczynia żaroodpornego – przepis Składniki: 600 g mąki pszennej* + mąka do podsypania, 25 g

  • Zapiekanka gyros- domowy fast food w kilku krokach [PRZEPIS]

    wyłóż na ryż w naczyniu żaroodpornym. Połącz jajko z majonezem, jogurtem i keczupem i dopraw solą i pieprzem. Następnie wymieszaj. Przygotowany sos wylej na wierzch zapiekanki i posyp żółtym serem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Serwuj na ciepło.  Zapiekanka gyros z

  • Golonka pieczona w kapuście. Sprawdź gorący przepis na zimne popołudnie

    naczynia żaroodpornego, zalewamy piwem i wkładamy do ciepłego piekarnika.  Mięso pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.  Następnie temperaturę należy obniżyć do 150 stopni i piec przez kolejne 1,5 h podlewając mięso od czasu do czasu piwem.  Golonki w kapuście- wyrazisty smak

  • Jak upiec schab, żeby był soczysty? Zacznij od wyboru mięsa

    soczysty? Pieczeń ze schabu można przyrządzić co najmniej na dwa sposoby. W wersji standardowej należy umieścić zamarynowane mięso w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) i włożyć na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C (tryb góra-dół, bez termoobiegu). Trzeba jednak pilnować, by mięso za

  • Karkówka po cygańsku- przepis na wspomnienie lata

    przygotowane kawałki obsmażamy z każdej strony.  Ostatni etap przygotowanie mięsa to ułożenie karkówki na dnie naczynia żaroodpornego.  Cebulę należy pokroić w kształt półksiężyca i ułożyć warstwę na karkówce.  Kolejna warstwa to starte pieczarki.  Na wierzchu należy ułożyć paprykę

  • Obiad na piątek. Ryba w nieco innym wydaniu

    , ani dorsz nie mogą mieć skóry. Ryby kroimy w paseczki o długości 3-4 cm i szerokości 2 cm. Na blaszkę lub najlepiej naczynie żaroodporne wylewamy 2 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki sosu sojowego i połowę soku z limonki. Układamy na przemiennie ryby. Na wierzchu ponownie rozlewamy odrobinę sosu sojowego